Wekt u hernieuwbare energie op?

Heeft u een of meer windmolens?

Steeds meer agrariërs besluiten om een windmolen op het erf te plaatsen om zo het boerenbedrijf energieneutraal te maken. Meestal wordt er ook nog een groot deel teruggeleverd aan het net. U krijgt daar dan een aanzienlijke hoeveelheid GvO’s, ofwel Garanties van Oorsprong voor. Deze GvO’s worden uitgegeven door de officiële instantie CertiQ en zijn vrij verhandelbaar op de markt. Energie van Boeren onderhandelt de beste prijs voor uw GvO’s.

Vergist u biomassa?

Als u hernieuwbare stroom produceert middels het vergisten van biomassa kan het zijn dat u in aanmerking komt voor GvO’s, die wij voor u kunnen verhandelen op de energiemarkt.

Heeft u een Warmtekrachtkoppeling (WKK)?

Voor energie die opgewekt wordt met een WKK krijgt u alleen GvO’s als er hernieuwbare energie wordt gegenereerd, bijvoorbeeld als deze gekoppeld is aan een biomassavergister. In de overige gevallen krijgt u per megawatt opgewekte grijze stroom een CvO ofwel Certificaat van oorsprong. De waarde ligt wel een stuk lager (rond de 20 ct) dan een GvO. Ook de CvO’s zijn te verhandelen tegen dezelfde voorwaarden als GvO’s. Geef bij het aanmelden aan dat het om een WKK gaat. 

 

Vraag een vrijblijvend aanbod

Als u meer dan 500.000 kWh aan groene stroom opwekt kunnen wij u dikwijls een lager onderhandelingspercentage voor uw GvO’s of CvO’s aanbieden. Neem contact met ons op voor een aanbod op maat.

Vraag een vrijblijvend aanbod